A tejet, a tejföllel, 2 egész tojással és az élesztővel a dagasztótálba tesszük, majd elkevertetjük a robotgéppel.
Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a cukrot, majd 3 percet dagasztatjuk, vagy addig amíg a tészta egyneművé válik.
A puha vajat kisebb kockákban adagolva adjuk hozzá a tésztához, és további 5 percet dagasztatjuk a géppel. Az elkészült tésztát huzatmentes helyen, letakarva pihentetjük 30 percet.
Ekkor következik a gömbölyítés, 4 részre osztjuk a tészát, majd gombócokat formázunk belőlük, és letakarva további 15 percet pihentetjük a konyhapulton.
A gombócokat kör alakúra nyújtjuk, és 6-6 darab cikkre vágjuk, majd a háromszögek felét aszalt paradicsommal megtöltve feltekerjük, a másik felét simán tekerjük fel, és sóval meghintjük. A kifliket - 18 darabot - sütőpapírral bélelt tepsikre sorakozatjuk.
Egy tojást villával lazán felverünk, és kenőecset segítségével a tojással átkenjük a megkelt péksüteményeket.
195 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük őket.