12 dkg porcukornak megfelelő negyedannyi édesítőszer
8-10 dkg tejföl
A gyümölcsös töltelékhez:
20 dkg eper (fagyasztott is lehet)
20 dkg málna (fagyasztott is lehet)
2-3 tk citromlé
édesítőszer ízlés szerint
1 tk zselatin
A pudingos krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
9 dl cukrozatlan mandulaital
2 csapott ek negyedannyi édesítőszer + 1 tk a habhoz
2,5 dl cukrozatlan habtejszín
1 tk zselatin
A díszítéshez:
néhány szem friss eper (elhagyható)
Elkészítés
A vajat elmorzsoljuk a kétféle liszttel, valamint a sütőporral. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az édesítőszert és több részletben a tejfölt. Jól nyújtható tésztát gyúrunk. (A tejfölt ne egyszerre adjuk a tésztához, mert lehet, hogy kicsit kevesebb is elég bele!) A tésztát nem szükséges hűtőbe tenni, azonnal dolgozhatunk vele. Kinyújtjuk, kiszúrunk belőle köröket, és szilikonos kosárka vagy mini piteformákba tesszük, hogy pereme is legyen. Mindegyikbe sütőpapírt vágunk, beleszórunk egy kevés szárazbabot nehezéknek, és 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel 25 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, és felső sütéssel további 5 percig sütjük. Miután megsültek, hagyjuk a kosárkákat kihűlni.
A gyümölcsös töltelékhez a fagyasztott epret és málnát gyorsforralóban összeforraljuk egy kevés citromlével és édesítővel. 1 tk zselatint is teszünk bele. A kihűlt formákba töltjük.
A pudingos krémhez főzünk egy pudingot a pudingporból, a mandulatejből és az édesítőből a csomagoláson található útmutatás szerint, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a 4 ek vízbe áztatott és felfőzött, majd kihűtött zselatint és az 1 tk negyedannyi édesítőszert. A habot belekeverjük a kihűlt pudingba.
A hideg krémet habzsákba töltjük, majd rányomkodjuk a gyümölcsös rétegre. Friss eperrel díszíthetjük, és fogyasztás előtt 2 órát hűtsük.