Sütőben sült zöldfűszeres krumpli bevagdosva, ropogósan
A bevagdosott, vagy ahogy sokan ismerik, a Hasselback-krumpli széle ropogós, belül nagyon puha, és alig kell hozzá olaj.
Ezt rögtön ki kell próbálnod! Az egyszerű, mégis izgalmas, egészben sült, bevagdosott krumplit a svédeknek köszönhetjük. Feldobhatod vele a főfogásokat, de mártogatósokkal, salátákkal önálló fogásként is számításba jöhet. Sokféleképpen variálhatod, a résekbe rakhatsz szalonnát, de turbózhatod különféle zöldfűszerekkel is.
Zöldfűszeres krumpli bevagdosva
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 2 ág rozmaring
- 1 ág kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A krumpli héját dörzsöld meg alaposan, vagy pucold meg. Vagdosd be éles késsel vékonyan, két-három milliméterenként, de arra ügyelj, hogy ne vágd át az alját. Rendezd a krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd kend be vele a krumplikat. Legegyszerűbb, ha ecsetet használsz. Ügyelj, hogy a résekbe is jusson a fűszeres keverékből.
Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Az utolsó 10 percben szórd meg az apróra vágott zöldfűszerekkel. Rögtön a sütőből tálald, mert melegen a legfinomabb.
Bevagdosás nélkül is készíthetsz tökéletes sült krumplit. Érdemes viszont előfőzni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept