Sűrű, ízletes amerikai leves: a chowder jól bevált receptje

A chowder sűrűbb és laktatóbb, mint egy sima leves. Kukoricával és krumplival nagyon tartalmas és finom.

chowder
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tejszínnel készülő chowder az angolszász országokban és Amerikában is nagyon népszerű. A szalonna és hagyma adja az ízletes alapot. Legtöbbször kukoricával, hallal vagy kagylóval készítik, és zöldségek is jócskán kerülnek bele. Olyan sűrű, mint a mi ragulevesünk. Ez a kukoricás változat biztos nyerő.

Chowder-recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 doboz konzerv kukorica
  • 50 dkg krumpi
  • 10 dkg szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db leveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 db paradicsom
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát vágd kisebb darabokra, és kevés olajon pirítsd ropogósra. Szedd ki belőle a pörcöket, majd a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg az aprított hagymát. Rakd hozzá a felkockázott krumplit, a paradicsomot, majd fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel. Öntsd fel egy liter vízzel, morzsolj bele leveskockát, add hozzá a kukoricát. Főzd meg körülbelül 25 perc alatt.
 

Amikor a krumpli megpuhul, pépesítsd botmixerrel, majd csorgasd hozzá a tejszínt. Rakd vissza a szalonnát, és rottyantsd össze. Melegen, petrezselyemmel megszórva tálald.
A sűrű leves után már nem bírsz sokat enni. Egy-két darab amerikai palacsinta jólesik desszertként.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük