Zsenge borsóleves házi csipetkével: a frissen fejtett zöldborsónak nincs párja
Most érik a zsenge zöldborsó, így akár hetente többször is érdemes elkészíteni ezt a mennyei borsólevest.
Bár fagyasztott zöldségből egész évben elkészítheted a borsólevest, akkor a legfinomabb, amikor zsenge, frissen fejtett borsót használhatsz hozzá. A zöldborsó szezonja nem tart sokáig, ezért érdemes kihasználni. Egy-két szép héjat is tehetsz a levesbe, ez még inkább fel fogja dobni.
Zsenge zöldborsóleves
Hozzávalók 4 személyre
- 45 dkg kifejtett zöldborsó
- 2 sárgarépa
- 1 l alaplé
- 1 csokor friss petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A zöldborsót fejtsd egy tálba, néhány szép borsóhéjat is tegyél mellé. A sárgarépát pucold meg és karikázd fel. Kevés olajon futtasd meg a répát és a borsót, majd öntsd fel alaplével. Sózd és borsozd meg, és lassú tűzön 15-20 perc alatt főzd össze. A végén szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.
Amíg a borsó fő, állítsd össze a csipetkét. Semmi más nem kell hozzá, csak liszt és tojás. Ha követed ennek a receptnek az útmutatásait neked is tökéletes lesz.
A tavaszi-nyári időszakban a legfinomabbak a zöldségek a piacon: főzz belőlük sűrű zöldséglevest!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció