Vajon sült omlós csirkecombok serpenyőben: a szaftjában isteni zöldségköret készül

Ellenállhatatlan lesz a csirkecomb, ha olaj helyett olvasztott vajon sütöd puhára.

Vajban sült csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Süsd ki a szaftos csirkecombokat vajon, a szaftban pedig készíts színpompás zöldségköretet! A kedvenc zöldségeidet teheted hozzá: különösen finom lesz ezzel a módszerrel a kaliforniai paprika, a paradicsom és az olívabogyó hármasa. Ha van otthon alapleved, azzal öntsd fel a szaftot, de ha nincs, sima vízzel is jó lesz.

Vajban sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

A csirkéhez:

  • 4 csirkefelsőcomb
  • 3 dkg vaj
  • 1.5 teáskanál
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál bors
  • 0.5 teáskanál koriandermag
  • 0.5 dl olívaolaj

A zöldségkörethez:

  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg olívabogyó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1.5 dl alaplé
  • 1 hagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 sárga kaliforniai paprika
  • 0.5 piros kaliforniai paprika
  • bors
  • késhegynyi chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A csirkéhez egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a sót, a pirospaprikát, a borsot és a koriandermagot. Kend meg a keverékkel a csirkecombok mindkét oldalát, és lefedve tedd a hűtőbe pihenni egy-két órát.

A pácolási idő leteltével egy vastag aljú serpenyőben olvaszd fel a vajat. Helyezd bele a csirkecombokat, és nagy lángon, oldalanként két-három perc alatt piríts rájuk kérget. 

Közben a hagymát és a fokhagymagerezdeket aprítsd fel. A megpirult húsokat vedd ki a serpenyőből, a visszamaradt zsiradék mellé tegyél még egy kevés vajat, és ezen párold üvegesre a hagymát és a fokhagymát. Amikor már puhák, keverd hozzájuk az olívabogyót, a felkockázott paprikákat és a félbevágott paradicsomokat is. Öntsd fel másfél deci vízzel vagy alaplével, fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, bazsalikommal és chilivel, és tedd vissza a serpenyőbe a csirkecombokat. Lefedve, kis lángon, 45 perc alatt főzd a húst puhára a szaftban. Néha ellenőrizd, és ha a levét nagyon elfőtte, pótold.

Csirkecombot készíthetsz indiai módra, keleti fűszerekkel és kesudiós rizzsel is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük