Napi recept: Citromos-pisztáciás szilvatorta

Hozzávalók kb. 12 szelethez:

12 db szilva
18,5 dkg vaj
22 dkg cukor
4 tojás
10 dkg darált mandula
12 dkg darált pisztácia
10 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1 tk. vaníliapaszta
1 citrom héja
A mázhoz:
10 dkg cukor
2 ek citromlé
A tálaláshoz:
3 dkg vagdalt pisztácia
1 dl görög joghurt

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Kivajazzunk egy 24 cm-es tortaformát. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedekre vágjuk.
2. A vajat a cukorral simára keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Beleszórjuk a darált mandulát, a pisztáciát, a lisztet, a sütőport, a vaníliát és a citromhéjat. Alaposan összedolgozzuk.
3. A tortaformába belehelyezzük a szilvadarabok felét, majd ráöntjük a masszát, és a tetejére tesszük a maradék szilvát. A sütőben 45-50 percig sütjük, vagy amíg átsül. Hagyjuk kihűlni.
4. A citromlevet alaposan elkeverjük a cukorral, majd lelocsoljuk vele a tortát. A tetejét apróra vágott pisztáciával megszórjuk, és görög joghurttal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 420 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com