Így lesz a sült csirke bőre igazán ropogós: egyetlen kihagyhatatlan hozzávaló a titka

Fejedelmi ebéd a sült csirke, és nem is bonyolult. Nagyon fontos, hogy a bőre a lehető legropogósabbra süljön.

ropogos boru sult csirke
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legropogósabb sült csirke titka a fűszeres vaj, amivel jó vastagon dörzsöld be a bőrét. A húst sütés közben érdemes a saját szaftjával locsolgatni és időnként megfordítani. Bár a köretet sokan szeretik a hússal együtt sütni, ha igazán ropogós bőrt szeretnél, ezt most felejtsd el, a sülő zöldségek párája ugyanis csak puhítja.

A legropogósabb sült csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 egész csirke
  • 20 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 alma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy almát moss meg, vágd cikkekre, és helyezd a csirke hasüregébe. A puha vajat keverd el sóval, borssal, zúzott fokhagymával és rozmaringgal, és jó alaposan, vastagon kend be vele a csirke felületét. A sütőt melegítsd elő 160 fokra. A csirkét tedd egy tepsibe, takard le alufóliával, és így, lassú tűzön süsd nagyjából másfél órát. Közben rendszeresen fordítsd meg, és locsolgasd a keletkező szafttal. A fóliát a sütési idő felénél távolítsd el. Ha szükséges, időnként egy kevés vizet önthetsz alá.

Hasonló, de igazán ünnepi hangulatú lakoma az egészben sült pulyka is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük