Napi recept: Lambada szelet

Hozzávalók kb. 15 szelethez:

3 tojás
7,5 dkg + 5 dkg cukor
7,5 dkg liszt
1 mk. sütőpor
1,5 csomag vaníliás pudingpor
3 dl baracklé
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
2 nektarin vagy őszibarack

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzákeverünk 7,5 dkg cukrot, a tojássárgákat, a lisztet és a sütőport. Simára keverjük, sütőpapírral bélelt tepsire (20 cm x 15 cm) simítjuk és 12-15 perc alatt megsütjük.
2. A pudingport a maradék cukorral és a gyümölcslével összefőzzük. A tésztára simítjuk, kihűtjük.
3. A nektarint vagy a barackot megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A húsát vékony szeletekre vágjuk. A tejszínből habot verünk, habfixálót keverünk bele, a süteményre nyomjuk. Szeletelt barackkal díszítjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 310 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com