Napi recept: Ribizlis-joghurtos zselé

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg ribizli
15 dkg porcukor
4 lap zselatin
4 dl joghurt
A tálaláshoz:
tetszőleges vágott gyümölcs, tejszínhab

Elkészítés:
1. A ribizlit megszórjuk a cukorral. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A ribizlit lassú tűzön felmelegítjük. A zselatint kinyomkodjuk, a ribizlihez tesszük, felolvasztjuk. Kissé hűlni hagyjuk.
2. Belekeverjük a joghurtot, kis poharakba töltjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, megkocsonyásodni (kb. 2 óra).
3. Tálaláskor kiborítjuk (mártsuk előbb forró vízbe a tálkákat), gyümölcsöt és tejszínhabot adunk mellé.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 268 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com