Isteni tejszínes medvehagyma-krémleves: villámgyorsan elkészül
Ha valami igazi tavaszi finomságra vágysz, készíts zamatos, illatos medvehagyma-krémlevest! A tejszíntől lesz finom selymes.
Még nem késő beszerezni a medvehagymát, hogy mindenféle finomságot készíts a karakteres ízű, zöld levelekből. A krémleves az egyik legjobb választás. Sűrítésnek krumplit használj, így a liszttől eltekinthetsz. Érdemes viszonylag hosszabb ideig turmixolni, hogy a medvehagyma ne maradjon szálas.
Tejszínes medvehagyma-krémleves receptje
Hozzávalók
- 2 csokor medvehagyma
- 2 db közepes krumpli
- 2 dl tejszín
- 1.5 l zöldségalaplé (kockából is lehet)
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A medvehagymát mosd meg, vágd apróra, a krumplit hámozd meg, és kockázd fel. Tedd őket egy lábosba, öntsd fel zöldségalaplével, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és főzd addig, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor add hozzá a citromlevet, és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd a levest. Ha hosszabb turmixolás után is szálas maradt, nyugodtan szűrd át. Öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze, és tálalhatod is a friss, tavaszi levest.
A medvehagyma bármilyen ételt feldob. Próbáld ki chilis babbal is!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept