Hozzávalók 4 személyre:
4 dl tejszín (30%-os állati eredetű)
6 csillagánizs
25 dkg fehércsokoládé
Elkészítés:
1. Alacsony lángon felmelegítünk 2 dl tejszínt a csillagánizzsal. A tűzről levéve, beletördeljük a csokoládét, és folyamatosan keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad a meleg tejszínben és egy fényes krémet kapunk. De nem tesszük vissza a tűzre!
2. A csokis krémet leszűrjük (eltávolítjuk a csillagánizsokat), és a krémet hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
3. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a szobahőmérsékletűre hűlt krémbe forgatjuk. Csillag alakú vagy tetszőleges formába töltjük, és lefedve hagyjuk a hűtőben teljesen kidermedni – kb. 4 óra.
Munka: kb. 30 perc
fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 adag: 690 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: RAS / Recepttár