Napi recept: Kétsonkás csirkemell tejszínes spenóttal

Hozzávalók 4 személyre
4 fél csirkemellfilé
15 dkg gépsonka
10 dkg sajt
2 ek. tejföl
8 szelet szárított sonka

A körethez:
4 gerezd fokhagyma
1 kg friss spenót
2 dl tejszín
1 ek. olaj

Elkészítés:
1. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, zsebet vágunk rajtuk, és kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük. A gépsonkát felkockázzuk. A sajtot lereszeljük. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kockára vágott főtt sonkát, a reszelt sajtot, a tejfölt összekeverjük és csirkemellekbe töltjük. 2-2 szelet szárított sonkát a húsdarabokon körbetekerünk úgy, hogy kissé elcsúsztatjuk egymáson, és a hús tetején fogvájóval megtűzzük. Tepsire rakjuk, és a sütőben 40 percig sütjük.
3. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, finomra felaprítjuk és serpenyőben, a felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a spenótot, addig keverjük, míg a levelek összeesnek. Ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és a csirkehússal azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 665 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com