Fokhagymás-kakukkfüves csirke egészben sütve: fejedelmi fogás kevés munkával
A csirkét érdemes vajjal bekenni, akkor lesz ropogós a bőre. Csak tíz perc munka van vele, a többit bízd a sütőre.
Az egyik legegyszerűbb főétel az egészben sült csirke, amit ha körültekintően készítesz el, fantasztikus lesz. Az egyik legfontosabb, hogy arra ügyelj, ne száradjon ki a hús a sütőben. Locsolgasd többször, és 20 percenként érdemes forgatni.
Fokhagymás-kakukkfüves csirke
Hozzávalók
- 1 db egész csirke
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 6 ág kakukkfű
- 2 dl bor
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét alaposan mosd meg, majd törölgesd szárazra. Ha szükséges, a maradék szőröket távolítsd el. Kívül-belül dörzsöld be jól sóval. A csirke üregébe rakj fokhagymagerezdet és három ág kakukkfüvet. Kend meg a csirkét borssal összekevert vajjal. Tedd a húst egy peremes tepsibe, a lábait pedig kösd össze.
Fedd le alufóliával, és 180 fokos sütőben süsd bő egy órát, majd vedd le a fóliát, és süsd szép pirosra. Közben locsolgasd a saját szaftjával. A sütőből kivéve, tálalás előtt hagyd legalább 10 percig pihenni, hogy szebben tudd szeletelni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept