A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, egy kevés olajon megpirítjuk, majd kihűtjük.
A zsemlét felöntjük vízzel, majd amikor megszívta magát, alaposan kinyomkodjuk.
A darált húshoz hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét , a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és a csipetnyi szerecsendióval.Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az egész tojást, és alaposan összegyúrjuk a masszát.
Egy nagyobb darab sütőpapírt (vagy folpackot) elterítünk az asztalon, kb. 1 cm vastagságúra ellapogatjuk rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza egyik végénél lefektetjük a bacon szeleteket.
Ezután a sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, rászórjuk a húsmasszára, majd a fólia segítségével elkezdjük feltekerni úgy, hogy a baconszeletekhez érve folytassuk a feltekerést.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a baconba tekert hústekercset, majd fóliával lefedjük. Előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten kb. 45 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és aranybarnára sütjük. Felszeletelve tálaljuk.