Hozzávalók kb. 8 szelethez:
6 dkg quinoa (vagy köles)
1 zöld alma
8 dkg paleo süteményliszt
1 ek. citromlé
2 tk. reszelt citromhéj
1/2 tk. vaníliapaszta
5 dkg mazsola
édesítőszer, ízlés szerint
A tetejére:
5 dkg paleo étcsokoládé
Elkészítés:
1. A quinoát szűrőben átmossuk, majd bő 2 dl vízben, egy csipet sóval, fedő alatt, kis lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük. Amíg a quinoa fő, az almát meghámozzuk, lereszeljük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A főtt quinoához keverjük az almát, a paleo lisztet, a citromlevet, a citromhéjat, a vaníliát és a mazsolát. Ízlés szerint édesítőszert is adunk hozzá. A masszát 18 cm-es, kapcsos tortaformába öntjük, és a sütőben kb. 50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
3. A tetejére a csokoládét megolvasztjuk, a tortára kenjük, A hűtőbe tesszük. Csak akkor vágjuk fel, ha már jól kihűlt.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 szelet: 125 kcal
Tipp: A tetejét csokoládé helyett gyümölcsökkel is díszíthetjük.
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
Fotó: RAS / Recepttár