Kecskesajtos, padlizsános penne: 30 perc, és eheted is

Ha szereted a mediterrán ízeket, az egyszerű, de isteni kecskesajtos, padlizsános pennét feltétlenül meg kell kóstolnod!

padlizsanos-kecskesajtos-penne
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A padlizsán a nyári grillszezon egyik kedvence. Szinte mindenre, így még a legegyszerűbb tésztára is illik. Főleg markáns ízű kecskesajttal párosítva. Grillezve sokkal finomabb a zöldség, jó partnere a fokhagyma és a bazsalikom. Ha van időd, a padlizsánt akár pácolhatod is. 

Kecskesajtos, padlizsános penne

Hozzávalók

  • 40 dkg penne
  • 1 db padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz keverd össze egy tálban az olívaolajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát. A padlizsánokat vágd ujjnyi vastag szeletekre, és kend be a páclével. Ezt követően rakd grillre, és süsd oldalanként két-két percig. Serpenyőben, kevés olajon is megsütheted. 
 

A tésztát tedd lobogó vízbe, dobj hozzá sót, és főzd meg forrástól számítva nyolc-tíz perc alatt. Amikor már nem kemény, de nem is puha, szűrd és csepegtesd le. Rakd hozzá a padlizsánt, a kisebb darabokra vágott kecskesajtot, a bazsalikomot, és locsold meg a maradék páclével vagy olívaolajjal. 
A padlizsán nagyon sajtosan, tekercselve, összesütve izgalmas, látványos fogás, és kicsit sem bonyolult. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük